Skaldyrssalat

(4 pers)

Ingredienser

400 g krabbekød eller kogte rejer
2 tsk. finthakket hvidløg
1 skalotteløg, finthakket
2 røde chili, uden kerner og finthakkede
2 stilke citrongræs, den nederste ende bruges og finthakkes
3-4 spsk. limesaft
3 spsk. rapsolie
3-4 tsk. sukker
3-4 spsk. fishsauce
200 g bønnespirer
1 håndfuld sukkerærter, i strimler, blancheret et kort øjeblik
Sprøde salater, i strimler
Frisk koriander til pynt
Limebåde

Fremgangsmåde

Bland hvidløg, skalotteløg, chili og citrongræs med limesaft og olie og smag til med sukker og fishsauce.

Hæld marinaden over skaldyrene, vend rundt og lad det marinere mindst 30 minutter (i stuetemperatur) eller gerne 2-3 timer i køleskab.

Anret sukkerærter, salat og bønnespirer sammen med skaldyrskødet, og pynt med koriander og limebåde.

Udskriv opskrift