Anderledes konfekt

MØRK CHOKOLADE M/KOKOS & ABRIKOS

Smelt 200 g mørk chokolade i vandbad, og lad det køle lidt.
Rør 25 g kokosflager og 25 g grofthakkede usvovlede abrikoser i.
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og drys med tørret kokosflager og hakket abrikos.
Sæt det i køleskab, og vær forsigtig når det tages af papiret og brækkes i bidder.

 

HVID CHOKOLADE M/BIRKES & TRANEBÆR

Smelt 200 g hvid chokolade i vandbad og lad det køle lidt.
Rør 1 ½ spsk. birkes i og 25 g tørrede tranebær.
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og drys med lidt birkes og tranebær.
Sæt det i køleskab og vær forsigtig, når det tages af papiret og brækkes i bidder.

 

Tips: Sådan smelter du chokolade

Hak chokoladen fint.
Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, så temperaturen kommer netop op på 55°.
Undgå, at bare den mindste smule damp eller dråber af vand kommer ned i chokolade.
Tag gryden af varmen og tag skålen med chokolade op.
Tilsæt resten af chokoladen og rør til chokoladen er smeltet.
Hvis chokoladen bliver for kold til at arbejde med, kan du forsigtigt varme den op igen.
I stedet for at dyppe konfekt i den smeltede chokolade, kan du pensle den på.

Udskriv opskrift