Cassoulet af havkat og jomfruhummer

4 personer

Du skal bruge:

8 jomfruhummerhaler uden skal
500 g havkatfilet
1 bundt grønne asparges
½ kg friske ærter i bælg
200 g små nye gulerødder
4 nye løg
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 knsp safran
½ dl hvidvin
1 dl piskefløde
1 hønsebouillonterning

Tilbehør:Nye kartofler og godt brød

Sådan gør du

Skær havkatfileten i 8 stykker i ens tykkelse
Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i 2-3 stykker på skrå. Bælg ærterne.
Skær gulerødderne i 2-3 stykker på skrå. Skær det øverste stykke af løgtoppene, men behold lidt af det grønne, og skær løgene i kvarte.
Varm olien op i en stor slip let-sauterpande, og steg fisk og jomfruhummerhaler på en tallerken.
Svits asparges, gulerødder og løg på panden i 3 min.
Læg fisk og jomfruhummerhaler ned mellem grøntsagerne, og tilsæt knust hvidløg, safran, hvidvin og bouillonterning, og kog i 3 min.
Tilsæt fløde og ærter. Kog til saucen har en cremet konsistens.
Anret retten i et fad, og servér med nye kartofler og godt brød.

Tip:I stedet for havkat kan du anvende pangasiusfilet eller havtaskekæber, og i stedet for jomfruhummer kan du anvende rejer.

Energi:
Pr. person:
3100 kJ (740 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 25% (21 g)

Udskriv opskrift