Kammuslinger med smørsauce, fennikel og tomater

(4 personer)

Ingredienser:

12-16 kammuslinger
Olivenolie og smør til stegning
Lidt citronsaft
Kværnet salt og peber

1 fennikel, skær top og bund af og resten i små både
100 g cherrytomater, halverede

Sauce
1 dl hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike
1 skalotteløg, finthakket
100 g smør, skåret i små tern
Kværnet salt og peber
2 spsk. hakket dild

Sådan gør du:

Steg kammuslingerne på en pande i lidt smør/olie et par minutter på hver side.
Krydr med citronsaft, salt og peber og tag kammuslingerne af panden.
Hæld vin, vineddike og skalotteløg i en gryde og lad det simre, til der er 1/3 tilbage.
Pisk smørtern i lidt ad gangen, til saucen er cremet – saucen må ikke koge når smørret er tilsat, så skiller den. Krydr med salt og peber.
Damp fennikelbådene i en gryde med lidt vand i bunden, til de er møre.
Hæld vandet fra, og vend fennikel og tomater i saucen, og tilsæt den hakkede dild.
Fordel kammuslinger på 4 tallerkner sammen med grønsager og saucen, og server lækkert brød til.

Udskriv opskrift