Krydret fiskegryde

(4 personer)

Ingredienser:

Ca. 800 g filet af hvid fisk, fx lyssej, uden skind, skåret i mundrette bidder
2 tsk. salt
2 løg, skåret i både
2 spsk. olivenolie
4 timiankviste, kun bladene bruges
2 dåser flåede tomater
1-2 fennikel, halverede og skåret i tynde skiver
Ca. 1 tsk. stærk chilisauce
1 glas hvidvin
Aïoli som tilbehør (købes på glas)

Sådan gør du:

Drys fisken med salt og sæt den i køleskab en time eller til den skal tilberedes.
Steg løgbådene klare i olie i en gryde og tilsæt timianbladene.
Hæld væden fra tomaterne, hak tomaterne lidt og kom dem i gryden sammen med fennikel og chilisauce og rør nogle minutter.
Tilsæt vinen og lad det småkoge 5 minutter og krydr med salt og peber.
Sluk for varmen og tilsæt fisken.
Læg låg på og lad fisken blive mør i den varme ret ca. 10 minutter, til fisken er hvid og fast.
Retten serveres med lækkert brød og aïoli.

Udskriv opskrift