Saltet laks m/rygeost, rugbrød & vilde urter

Forret/snack til 4 personer

Du skal bruge:

400 g helt frisk laks
Salt
Sukker
8 supertynde skiver rugbrød
10 g smeltet smør
1 bakke rygeost 10%
2 dl fløde
½ citron
Salt & peber

Sådan gør du:

Tag 400 g helt frisk laks, fjern benene og drys den med 2 spsk. salt og 2 tsk. sukker. Sæt den i køleskabet i minimum 6 timer, gerne til næste dag.

Skær 8 papirtynde skiver rugbrød, pensl dem med 10 g smeltet smør og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Rør 2 dl fløde sammen med 1 bakke rygeost 10%. Smag til med saften af 1/2 citron, salt og peber. Server laks ovenpå rygeost og rugbrød og drys fintsnittet agurk og radise samt vilde urter fra skov og strand eller spiselige blomster fra haven, fx tallerkensmækker, skovsyre, salturt eller andet.

Velbekomme!

Udskriv opskrift