Stegt torskerogn med ærtepuré

(4 personer)

Ingredienser:

500 g frisk torskerogn
1 liter vand
½ spsk. groft salt
2 spsk. eddike
1 spsk. revet usprøjtet citronskal
1 fed hvidløg, meget finthakket
1 dl hakket bredbladet persille
Smør til stegning

Ærtepuré
400 g optøede, frosne fine ærter
150 g hytteost
2 tsk. revet usprøjtet citronskal
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Pak torskerognen stramt ind i smørrebrøds- eller bagepapir.
Kom rognen i en gryde med vand tilsat salt og eddike.
Bring vandet i kog og kog rognen ved svag varme under låg ca. 20 minutter – torskerognen skal føles fast, når den er færdig.
Tag torskerognen op, lad den køle lidt af og fjern de groveste hinder (rognen er lettest at stege med hinder på, så hinderne kan fjernes efter stegningen)
Skær torskerognen i ca. 1 cm tykke skiver.

Bland citronskal, hvidløg og persille og vend torskerognsskiverne i blandingen.
Varm smør på en pande, og steg torskerognen ca. 5 minutter – vend skiverne af og til.

Ærtepuré:kom alle ingredienserne i en gryde og blend med en stavblender, til hytteost og ærter er godt blandet.
Bring ærtepuréen i kog under omrøring og smag den til med salt og peber.
Torskerognen serveres med ærtepuré, ovnstegte kartoffelbåde og citron.

Udskriv opskrift