Grød

Grød af korn og gryn har været central spise lige siden kornet kom til Europa i den yngre stenalder for ca. 6000 år siden. Grøden gik af mode efter 2. verdenskrig, men i dag er mange slags grød på vej tilbage. Der serveres grød i nye udgaver på de bedre restauranter, og Aurion har fremstillet forskellige grødblandinger, der er velsmagende og nemme at gå til.
Grød er godt for kroppen samtidigt med at det er velsmagende. Grød er fyldt med vitaminer og mineraler, fibre og har lavt fedtindhold.

Super havregrød
(1-2 portioner)

Ingredienser:

2 dl grovvalsede havregryn
1 spsk. hele sesamfrø
1 tsk. rørsukker
½ dl rosiner
½ moset banan
3 dl kogende vand

Sådan gør du:

Mal gryn og sesamfrø til fint mel i en kaffekværn eller foodprocessor, og bland det med sukker og rosiner.
Bland det med moset banan og kogende vand i en gryde, og giv det et hurtigt opkog, så grøden bliver tyk og cremet.

Ouinoagrød
(2-3 personer)

Ingredienser:

1 dl hel quinoa, skylles i koldt vand i en sigte
2 dl vand
½ tsk. salt
½ dl rosiner
½ dl mandler, gerne udblødt i vand i køleskab og groft hakkede

Serveres med:
Mælk, rismælk eller sojamælk
Kokosflager eller kokosmel, ristet let gyldent på en tør pande
Små æbletern
Hørfrøolie eller smør

Sådan gør du:

Kom quinoaen i vandet og kog den sagte i 15 minutter.
Tilsæt rosiner, mandler og kanel og lad det simre med 5 minutter.
Server grøden med mælk, kokosflager og æbletern.
Hæld lidt olie over til sidst eller kom en lille smørklat i.

Udskriv opskrift