Oksecarpaccio m/ stegeskorpe & grønt

(6-8 pers)

Ingredienser:

1 ½ kg oksemørbrad eller oksefilet
Groft salt og peber
Hele korianderfrø

1 håndfuld tynde skiver ingefær (stødt ingefær kan også bruges)
2-3 fintstrimlede og udkernede, friske røde eller grønne chili
1 stor håndfuld radiser i tynde skiver samt bladene derfra strimles
1 lille håndfuld friske korianderblade, strimlet på langs
Sesamolie
chiliolie
Sojasauce
Saft af 2 lime

Sådan gør du:

Salt, peber og korianderfrø skal have en ordentlig tur i en morter.
Kødet rulles ind i blandingen, så det er helt dækket.
Kødet brunes på en meget varm pande med olie på.
Kødet skal brunes hele vejen rundt ca. 3-5 min på hver side.
Stil kødet på køl bagefter.
Når kødet er kølet lidt af, skæres det så tyndt som mulig.
Det lægges på et fad efterhånden som man skærer det.
På samme tallerken lægges halvdelen af de strimlede radiseblade, og halvdelen af de skivede radiser.
Når alt kødet er skåret kommes resten af ingredienserne oven på.
Sørg for at alle kødskiver får samme mængde.
Server med et godt brød og et godt glas rødvin til.
Supplér evt. med en god salat, hvor du laver en marinade af de samme ingredienser, som du kommer ovenpå kødet.

Udskriv opskrift