Franskinspireret gløgg

DET SKAL DU BRUGE

1 flaske rosévin
1 vaniljestang, skrab kornene ud og gem vaniljestangen
2 kanelstænger
1-2 cm ingefær, skåret i tynde skiver
2 sukkerknalder

Sådan gør du

Kom vaniljekorn og vaniljestang ned i rosévinen sammen med ingefærskiver, kanelstænger og sukkerknalder.
Lad det hele trække til sukkerknalderne er opløst, det tager ca. 2 dage.
Kom vinen i en gryde og varm forsigtigt op.

Varm hvid sangria
Hæld 1 flaske tør hvidvin og 1 dl cognac i en gryde sammen med 2 kanelstænger.
Lad det varme op uden at det koger.
Tilsæt 1 dl rørsukker og rør til det er opløst.
Skær 1 appelsin i skiver og server drikken.

Gør den færdigkøbte gløggekstrakt endnu bedre
Tag en færdigkøbt gløggekstrakt og tilsæt rosiner, mandler, kanelstang, appelsinskiver, kardemommefrø, stjerneanis og en god flaske rødvin, og smag til med et skvæt portvin.

Udskriv opskrift