Jødekager

(ca. 50 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

250 g hvedemel
125 g sukker
1⁄2 tsk. hjortetaksalt
200 g koldt smør
1⁄2 tsk. stødt kanel, til kanelsukker
1 spsk. sukker, til kanelsukker
1 sammenpisket æg, til pensling

Sådan gør du

Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
Ælt dejen let sammen.
Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter).
Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Bland kanel og sukker sammen. Skær rullerne ud i tynde kager.
Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage.
Flyt dem forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i en 200° varm ovn 5-6 minutter.
Lad kagerne køle af på en bagerist.

Udskriv opskrift