Kylling m/ mandler

4 pers

2,5 dl. olie
125 gr. afskallede mandler
1 spsk. sojasauce
2 tsk. maizena
300 gr. Kyllingebrystfilet i strimler
1 mellemstort hakket løg
1 bladselleri skåret på skrå I tynde skiver
50 gr. friske bønner skåret i 2 cm lange stykker
60 gr. afdryppet bambusskud fra dåse
2 cm friskrevet ingefær
3 spsk. hønsebouillon
2 spsk. kinesisk risvin/ halvsød sherry
2 spsk. vand
1 tsk. sesamolie
2 tsk. ekstra maizena
¼ tsk. salt
¼ tsk. hvid peber

Varm olien op i en lille pande og dybsteg mandlerne ca. 1 min. Rør dem rundt i olien, til de er lyst gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem tørre på en køkkenrulle. Gem olien.
Bland sojasauce og maizena og rør, til det er glat. Bland det godt med kyllingestrimlerne og lad det stå 5 min. Opvarm 2 spsk. af olien i en wok, til den er meget varm. Lynsteg kyllingestrimlerne ved høj varme i 2 min. og tag dem op af wokken.
Tilsæt yderlig en spsk. af mandelolien. Varm wokken op igen og lynsteg løg og bladselleri i 4 min. Tilsæt bønner, bambusskud og ingefær og steg videre i 1 min. Tilsæt hønsebouillon, vin eller sherry, vand og sesamolie, læg låg på og damp det i 30 sekunder. Bland det ekstra maizena med 1spsk vand og rør, til det er jævnt. Rør det i saucen og kog op. Kom kyllingestrimlerne og mandler i gryden, bland det godt sammen og varm det kort igennem. Krydr med salt og pebr og server straks.
Server med dampet ris.

Udskriv opskrift