Poussiner m/ abrikos-rosmarinsauce

4 personer

Ingredienser:

4 poussiner
1 spsk olivenolie
1 kvist timian
1 fed hvidløg
Salt og peber

Til saucen:

4 skalotteløg
150 gr abrikoser
2 kviste rosmarin
2 spsk fintrevet ingefær
1 dl hyldeblomsteddike eller anden mild eddike
3 dl hvidvin
3 dl hønsefond
olivenolie
chili efter smag
honning
Salt og peber

Tilberedning:

Poussinerne renses, brunes i olivenolie, krydres med salt og peber og steges sammen med timian og hvid-løg i ovnen ca. 35 minutter ved 180 gr. Når lårene let går fra skroget og saften fra fuglen er helt klar, er poussinen gennemstegt.

Mens poussinerne steger færdig tilberedes saucen.
Sauter løg og abrikoser, som er skåret i tern, i olivenolien og tilsæt ingefær og rosmarin. Hæld eddiken på
og lad den næsten koge væk, hvidvinen koges ind til det halve og til sidst tilsættes hønsefonden.
Saucen smages til med honning, chili, salt og peber.

Tilbehør:

Server kogte ris eller hvede til.

Udskriv opskrift