Stegt oksemørbrad m/gratin Dauphinoise

4 personer

Ingredienser:

800 g bage kartofler
2 dl fløde
½ bdt timian
1 hvidløg
Salt
100 g honning
1 dl olivenolie
400 g daddeltomater
100 g smør
4 tournedos á 200 g, af oksemørbard fra Danish Crown

Sådan gør du

Du starter med at skrælle dine bagekartofler og snitte dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i en gryde sammen med fløden, frisk timian, fintsnittet hvidløg og lidt groft havsalt. Rør jævnligt i gryden, til konsistensen bliver tykkere.

Kom tomaterne i et ildfast fad. Kom lidt frisk timian ved, og hæld en smule honning over – sødmen fremhæver smagen. Til sidst tilsætter du lidt salt og olivenolie. Stil fadet i ovnen 35-40 min. ved 175 grader.

Når flødekartoflerne er kogt ind, kommer du dem i en eller flere ildfaste cocotter og stiller dem i ovnen 35 min. sammen med tomaterne.

Varm en pande godt op, og kom lidt olivenolie og en lille klat smør på. Når smørret er bruset af, lægger du dine tournedos på panden – de skal have ca. 4 min. på hver side. Hæld lidt rødvin på panden, og lad den koge ind, til den har konsistens som sirup. Herefter tilsætter du en lille smule kalvefond og lader det hele koge ind.

Anret flødekartoflerne i en dyb tallerken med kødet ved siden af, og læg tomaterne ovenpå mørbraden. Saucen, der er kogt helt ind til en sirup, giver du nu en god klar smør, mens du rører rundt. Det er vigtigt, at det ikke kommer i kog, for så vil saucen skille.

Hæld den færdige rødvinssauce over din anretning.

Velbekomme!

Udskriv opskrift