Stuvet lam

4 personer

Ingredienser:

• 2 fed finthakket hvidløg
• 2 store løg
• 200 gram bacon i tern
• 800 gram Dansk lammekød (bov eller hals) udskåret i store stykker
• Salt og peber
• 1 spiseskefuld allehånde
• 8 dl lammefond eller kalvefond
• 1 teskefuld sukker
• 6 gulerødder skåret i store tern
• 350 gram skrællede alm. kartofler skåret halvt over
• En håndfuld frisk timian
• 1 laurbærblad
• 2 dl hvidvin
• 2 dl mel
• En håndfuld friskhakket persille

Sådan gør du

Svits bacon i en stor suppegryde, så fedtet løber af kødet.
Smid derefter lammekødet i gryden og brun det. Hak et 1/2 løg og lad det stege med tilsidst.
Put derefter mel i under omrøring.
Tilsæt fonden og dernæst hvidvin
Tilsæt sukker, allehånde, laurbærbladet, timian og hvidløg.
Lad det simre i ca. 60-70 minutter (indtil kødet er mørt).
Tilsæt så kartofler, gulerødder og de resterende løg skåret i store skiver.
Efter 20-25 minutter bør retten være klar til severing drysset med persille på toppen.

Udskriv opskrift