Valnødde Cupcakes

Ca. 10 stk.

Ingredienser:

Kornene fra ½ stang vanilje
150 g sukker
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 æg
100 g neutral olie, fx majs eller solsikke
2½ dl mælk
50 g valnøddekerner, grofthakkede

Icing:
Ca. 200 g flormelis
½ dl pasteuriseret æggehvide
50 g valnøddekerner

Sådan gør du:

Mos vaniljekornene med en paletkniv med en anelse sukker, så kornene skiller sig.
Bland vaniljesukker, sukker, mel, bagepulver og salt sammen.
Tilsæt æg og olie imens du pisker godt, indtil dejen ikke har nogen klumper.
Herefter tilsættes mælken lidt ad gangen, og de hakkede valnødder kommes i.
Fyld dejen i muffinsforme, gerne dem med en lille kant og bag dem i en 175° varm ovn ca. 15 minutter.
Kagerne afkøles helt.
Imens laves icing´en: sigt flormelis med akkurat så meget æggehvide at icing´en bliver skummende luftig
og kridhvid efter et par minutter piskning med en håndmikser.
Sprøjt den luftige icing på kagerne med en glat tyllesprøjte og drys med valnøddekerner.

Udskriv opskrift