Ærte-myntesuppe med pekannødder og parmaskinke

(4 personer)

Ingredienser:

1 løg, groft hakket
Olivenolie
2 mellemstore kartofler, uden skræl og skåret i tern
½ l grønsagsbouillon, fx fra Nature Compagnie
¾ l vand
1 stor håndfuld brøndkarse
5 myntestilke, kun bladene bruges
125 g fine ærter
½ grøn chili, uden kerner
50 g pekannødder
8 skiver parmaskinke
Kværnet salt og peber
Cremefraiche som tilbehør

Sådan gør du

Varm olien i en stor gryde og sauter løget ca. 4 minutter.
Tilsæt kartoffeltern og lad dem sauterer med et par minutter, mens der røres tit.
Tilsæt bouillon og vand og bring det i kog.
Sænk varmen og lad det simre ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt brøndkarse, mynte og ærter og lad det simre 10 minutter mere.
Lad suppen køle lidt før den kommes i en blender, der kører til suppen er cremet.
Tilsæt pekannødder og chili og kør igen 1-2 minutter.
I mens lægges parmaskinkeskiverne på en bageplade med bagepapir og steger ca. 8 minutter i en 180° varm ovn, til skiverne er sprøde.
Knæk skiverne lidt og server suppen med parmaskinken, lidt cremefraiche og lækkert brød.

Udskriv opskrift