Bønnesuppe m/ enebær

(4-6 personer)

Ingredienser:

175 g bønner, fx hvide bønner eller black eye
200 g porrer, i tynde strimler
2 laurbærblade
5 enebær
2 hele kryddernelliker
1 spsk. olivenolie
6-7 dl vand
Salt og kværnet peber
Hakket persille til drys og pynt

Sådan gør du

Læg bønnerne i blød i rigeligt vand natten over eller mindst 8 timer.
Hæld vandet fra og kom bønnerne i en stor gryde sammen med porrer, laurbærblade, enebær og nellike.
Tilsæt olie og vand og bring gryden i kog og lad suppen simre under låg ca. 1 time.
Tag laurbærblade, enebær og nelliker op og lad suppen køle af nogle minutter.
Kom ca. 2/3 af suppen i en blender, og purer og tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
Smag til.
Hæld suppen tilbage i gryden og varm langsomt op igen.
Drys med persille lige før serveringen.

Udskriv opskrift