Grønkålssuppe

(6 personer)

Ingredienser

1 stor stok grønkål
2 svineskanke
et stykke god bacon på ca. 300 g
2-3 porrer
2-3 løg
3-4 laurbærblade
1 kvist timian
8-10 peberkorn
4 gulerødder
½ knoldselleri
6 mellemstore kartofler
mel
smør
ca. 2 liter lys bouillon

Fremgangsmåde:

Blancher svineskankene i kogende vand i et par minutter.
Hæld vandet fra, og kom lys bouillon ved, til kødet er dækket.
Bring det i kog og skum af.
Skræl løgene, og kom dem i suppen sammen med en suppevisk af porretop, timian og laurbærblade samt baconstykket.
Lad det koge sagte under låg i cirka 2 timer.
Gulerødder, selleri og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker.
Kom grøntsagerne i suppen, og lad dem koge med, til de er møre.
Grønkålen ribbes, blancheres i kogende vand, hvorpå det hakkes grundigt.
Det hvide af porrerne snittes ganske fint.
Tag kød og grøntsager op af suppen, og kom grønkål og porrer ved.
Lad det koge igennem, til alt er mørt, og kom så grøntsagerne tilbage i suppen.
Smag til med salt og peber, og jævn suppen med en smørbolle, til den har en passende konsistens.
Servér grønkålssuppen med kødet ved siden af, og giv groft rugbrød og stærk sennep til.

Udskriv opskrift