4 personer

DET SKAL DU BRUGE

1 Bornholmerhane
250 g økologisk Øllingegaard smør
100 g tomatpuré
100 g god sennep eksempelvis Bornholmersennep
Cayennepeber
DeCecco olivenolie
Havsalt
500 g rasp
4 stk. friske majskolber
1 bdt. estragon

Sådan gør du

Flæk bornholmerhanen på langs gennem ryggen. Vend den om og knæk lårene indad, inden du lægger den over i en bradepande.

Kom tomatpuré i en lille skål sammen med sennep og en masse cayennepeber. Giv det en skvat olivenolie og bland det hele forsigtigt . Smør puréen på oversiden af hanen, og krydr med havsalt. Fordel nu et godt lag rasp ud over hanen, inden du tager hanen i benene og ryster den, så den overskydende rasp lægger sig i bunden af bradepanden. Kom et par klatter smør på hanen og stil bradepanden i en forvarmet ovn v/180o ca. 35 minutter – eller til en kernetemperatur i bryst og lår på 72o

Rens de friske majs og skær dem i stykker på 3 centimeters tykkelse. Kom majsene op i en gryde med en god klat smør og lille smule vand. Tilsæt masser af salt, kom låg på og lad det koge i 3 minutter.

Skær lårene og brysterne af den færdigstegte bornholmerhane og anret stykkerne på en stor tallerken. Når majsene er færdige, vender du dem med en masse frisk estragon og anretter dem sammen med hanen. Hæld lidt smørsauce over majsene – men ikke over hanen – det ødelægger nemlig sprødheden.

Hertil anbefaler vi: Chardonnay, Louis Latour, Bourgogne.

Velbekomme!