4 personer

DET SKAL DU BRUGE

6-800 g hakket Dalgaard oksesmåkød 3-8%
4 stk. Burgerboller fra Miss Bagel
200 g Grottelagret emmentalerost, Grand Cru
Stokes Chili mayonnaise
Stokes ketchup
Salt
Peber
2 store alm. løg
12 g bagepulver
100 g hvedemel
3 dl vindruekerneolie
2 store tomater
1 bk. blandet salat – alt. hjerte- el. Romainesalat
100 g hjemmelavet agurkesalat fra delikatessen

SÅDAN GØR DU

Når du skal lave friterede løgringe, starter du med at pille løget og skære det i skiver, der ikke er alt for tynde. Skil dem ad i ringe, og læg dem i en skål. Du laver tempuradejen ved at blande bagepulver og hvedemel med vand, til det har fået samme konsistens som en pandekagedej. Dyp løgene i dejen og fritér dem i vindruekerneolie. Lad løgringene dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Oksekødet krydres godt med salt og peber, inden du former det til 4 store gode hakkebøffer. Tryk dem flade, og brug nu en kniv til at rille kødet – først på den ene led, så på den anden. Kom bøfferne på en brandvarm grill. Det er vigtigt, at du venter med at vende bøfferne, til de har en god stegeskorpe. De skal have en 5-6 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Skær osten i skiver og læg ovenpå bøfferne. Grill kødet videre til osten lige akkurat er smeltet.

Halver de optøede boller og grill dem kort på hver side. Smør en god klat mayonnaise på bunden af den grillede burgerbolle. Herpå lægges den friske salat, de skivede tomater og så bøffen. Giv kødet lidt ekstra salt og peber. Læg så agurkesalat og friterede løgringe på. Til sidst smører du overbollen med ketchup og lukker burgeren.

Hertil anbefaler vi: Ravnsborg Rød fra Nørrebro Bryghus

Velbekomme!