4 personer

DET SKAL DU BRUGE

1 stk. Filet Royal fra Dansk Friland, m/urtecreme omviklet med fedtnet
– tal med slagteren om mængde
200 g økologisk perlebyg fra Urtekram
200 g parmesanost Parmigiano Reggiano
DeCecco olivenolie
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
500 g ærter
1 stort skalotteløg
2 dl tør hvidvin
5 dl hønsefond
Salt
Peber
Ærteskud til pynt

SÅDAN GØR DU

Start med at grille din Filet Royal i 45 minutter ved middelvarme.

Mens fileten ”hygger” sig på grillen, snitter du grøntsagerne. Knæk bunden af de grønne asparges og skær dem i skiver på skrå. Skræl så de hvide asparges og skær dem på samme måde. Bælg de friske danske ærter i skålen og tilsæt finthakket skalotteløg, inden du river parmesanen henover.

Kom lidt olie i en kasserolle, tilsæt perlebyggen og hæld hvidvinen over. Spæd med hønsefond – en deciliter ad gangen. Lad den koge ind, før du gentager. Efter cirka 35 minutter er perlebyggen mør. Tilsæt alle grøntsagerne og osten mens du rører godt rundt. Lad retten simre 4-5 minutter. Til sidst smager du til med salt og peber.

Anret perlebygrisottoen i bunden af en dyb tallerken inden du skærer den grillede filet i skiver, som lægges ovenpå. Til sidst pynter du med friske ærteskud på toppen.

Hertil anbefaler vi: Frisk Egekilde vandog English Aleøl

Velbekomme!