4 personer

DET SKAL DU BRUGE

1/2-1/1 ltr. sødmælksyoughurt fra Øllingegaard
8 stk. Merques oksekødspølser, Metzer-Müllers fra Alsace
1 stk. spidskål
2 fed hvidløg
Salt
Peber
100 g solsikkekerner

SÅDAN GØR DU

Et par timer inden du starter, dræner du en sødmælksyoghurt i kaffefilter. Det gør den federe i konsistensen, at vandet bliver siet fra og derfor mere velegnet til tzaziki.

Du starter med at ligge dine oksekødspølser over på en varm grill. Når du skal lave spidskålstzatzikien, fjerner du de yderste blade fra spidskålen. Skær bunden af, halver kålhovedet på langs, og fjern det værste af stokken i bunden. Skær spidskålen i helt tynde strimler, og kom dem op i en skål.

Kom den drænede yoghurt op i en mindre skål, riv fint hvidløg ned i, og krydr den med salt og peber. Rør det hele godt sammen, og kom yoghurten ned til den finskårede spidskål. Vend spidskål og yoghurt forsigtigt sammen.

Når oksekødspølserne er færdige, anretter du dem på en flad tallerken og lægger spidskålstzatziki ved siden af. Til sidst pynter du med ristede solsikkekerner.

Velbekomme!