Grov urtepesto

En pesto på havens grønne urter er god at have i køleskabet, især når ramsløgssæsonen inden længe går på hæld. Smør den på grillet brød til en hurtig snack eller vend den med pasta eller bagt selleri til aftensmad og tilbehør.

Brug løgkarse, skvalderkål, ramsløg eller en blanding af alle tre dele – alternativt kan friske hvidløgstoppe også bruges. De er i sæson lige nu.

DET SKAL DU BRUGE

1 dl hakket persille
1 dl hakkede grønne urter fra haven
50 g grofthakket parmesan
75 g solsikkekerner
1,5-2 dl god olivenolie
Salt

SÅDAN GØR DU

Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og blend alle ingredienser til en grov pesto. Smag til med salt.

Pestoen kan holde sig i køleskab i lang tid, men mister den smukke grønne farve efter et par dage og også lidt af den friske, skarpe smag. En knaldgrøn farve kan sikres ved at blanchere urterne inden de blendes. Altså at dyppe dem kort i kogende vand og straks afkøle i isvand.

Velbekomme!

Udskriv opskrift