4 personer

DET SKAL DU BRUGE

5 bægere pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
250 g Mascarpone fra Foristi
2,5 dl piskefløde fra Øllingegaard
1 pk lady fingers
2 dl illy espressokaffe
Lidt Amaretto likør
50 g mørk Valrhona chokolade (Guanaja 70 %)
1/2 dl kakao fra Valrhona

SÅDAN GØR DU

Du skal starte med at lave cremen til din tiramisu. Pisk de pasteuriserede æggeblommer og sukkeret hvidt og luftigt, inden du tilsætter mascarponeosten og fløden. Pisk herefter til cremen bliver tyk. Det er vigtigt, du holder øje med, at den ikke kommer til at minde om smør – den skal være luftig.

Dyb nu dine lady fingers i den gode espressokaffe, som du tilsætter Amaretto efter smag. Du kan for eksempel bruge en lille skål. Når du dypper dine lady fingers, skal det kun være ganske kort – ellers går de i opløsning. Læg dem herefter på en tallerken, så de kan tørre. Som det sidste hakker du din mørke chokolade i mellemstore stykker.

Du kan både anrette tiramisuen i små enkeltportioner eller i én stor skål, dine gæster kan tage af. Start med at lægge en bund af creme og kom herefter ladies fingers ovenpå. Drys lidt hakket chokolade på toppen og gentag det hele. Du slutter af med creme på toppen og drysser med en si et fint lag god kvalitetskakao over. Stil din tiramisu i køleskabet i minimum fire timer – så er den klar til servering.

Velbekomme!