4 personer

DET SKAL DU BRUGE

2 skiver rugbrød
1 dl olivenolie fra Meyers
1 bladselleri
12 stk. kammuslinger
1 dl mayonnaise
1 økologisk citron
1 bakke ærteskud

SÅDAN GØR DU

Start med at skære rugbrødet i små tern og steg dem sprøde på en pande i god olivenolie. Brug godt med olie – brødet suger meget.

I mellemtiden laver du bladsellerisalaten. Start med at skære sellerien ud i otte cm lange stængler. Herefter bruger du en tyndskræller til at skære dem ud i fine, tynde strimler. Kom strimlerne i iskoldt vand i fem minutter – det gør dem helt sprøde.

Kom kammuslingerne op i en lille skål og hæld lidt olivenolie over. Læg de olierede kammuslinger på en helt tør – men varm – pande og giv dem godt med salt. De skal cirka have 2 minutter på hver side.

Hæld mayonnaisen op i en skål, og riv skallen fra en halv økologisk citron ned i. Det er vigtigt, at du ikke river det hvide med. Bland det hele godt sammen.

Lav nogle tilfældige små ”prikker” med mayonnaisen på en tallerken og anret de varme kammuslinger ved siden af. Herefter kommer du den sprøde, lækre bladselleri over og strøer rugbrøds-croutonerne over. Til sidst pynter du af med lidt friske ærteskud og et stænk olivenolie. Så har du en nem og lækker forret.

Vi anbefaler en belgisk lys øl – Leffe Blonde.

Velbekomme!