4 personer

DET SKAL DU BRUGE

3 dl sødmælk
2 dl fløde
4-5 kanelstænger
2 tsk gelantine-pulver (svarer til 4 gelantine-blade)
2 friske pærer
75 g sukker
1 bdt mynte

SÅDAN GØR DU

Start med at blande mælk og piskefløde i en dyb skål. Slå kanelstængerne forsigtigt i stykker med bagsiden af en stor kniv, kom flagerne op i skålen og tilsæt sukker. Nu skal vaniljelagen op og koge. Hæld den op i en gyde, og varm den stille og roligt op, så den ikke brænder på. Når lagen har været i kog, slukker du for blusset og lader den trække i ca. 10 min. På den måde trækker du alt kanelsmagen ud i lagen. Rør gelantine-pulver op i lidt koldt vand, og pisk det sammen med vaniljelagen.

Herefter sigter du pannacottaen op i en kande, og hælder den videre over i fire små skåle – eksempelvis sylteglas. Stil den færdige pannacotta i køleskabet minimum 6 timer og helst natten over. Husk at lade være med at overdække glassene den første times tid. Det skaber kondens og gør pannacottaen våd i overfladen.

Når pannacottaen er færdig, river du den friske pære i tynde skiver på et mandolinjern og fordeler dem i bunden af en skål. Hæld en lille anelse rørsukker over sammen med friske mynteblade, og bland det hele med fingrene.

Anret den friske salat i toppen af sylteglassene. Det er en nem lille efterårssalat, der kan forberedes dagen i forvejen.

Velbekomme!