4 personer

DET SKAL DU BRUGE

300 g koldrøget laks (gerne i skiver)fra Jens Sinding
6 østers
2 citroner
1 dl olivenolie
½ bdt purløg

SÅDAN GØR DU

Start med at skære laksefileten i tynde skiver og læg dem, så de dækker bunden af en flad tallerken. Når du skærer laks, er det vigtigt at have en skarp, lang og bøjelig kniv.

Åbn nu dine østers. Det er vigtigt, at du kommer ind på siden og finder musklen – så går det nemt og hurtigt. Læg det fine kød fra østersen på et hakkebræt og snit det i grove stykker, før du kommer det op i en lille skål. Tilsæt et skvat citron og lidt olivenolie.

Skær enden af agurken, skræl den og del den på langs. Brug en spiseske til at fjerne alle kernerne i midten og snit agurken i lange strimler. Til sidst samler du strimlerne og skærer dem i fine tern, inden du kommer dem op i vinaigretten med østers. Hak lidt purløg fint og kom også dem i vinaigretten. Bland det hele godt og læg det forsigtigt ud på bunden af fint skåret laks. Du behøver ikke salt i vinaigretten, da østersen er rigelig saltholdig.

Det er en nem og lækker lille forret til Nytårsmenuen.

Velbekomme!