Nem og hurtig bønne-ret med østershatte og spinat

(4 personer)

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
150 g østershatte, i skiver
1¼ dl hvidvin
250 g spinat, grofthakket
1 dåse (400 g) hvide (cannellini) bønner
1¼ dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
75 g mascarpone
Saft og reven skal af ½ usprøjtet citron
En lille håndfuld timian, kun bladene bruges
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Varm olien på en sauterpande og sauter løg og hvidløg nogle minutter, til de er bløde og let gyldne.
Tilsæt svampe og sauter ca. 1 minut mere.
Tilsæt vin og spinat og lad det simre, til spinaten er faldet sammen.
Tilsæt bønner og bouillon og lad det koge 3-4 minutter, mens du rører i det af og til.
Dæmp varmen og tilsæt mascarpone, citronsaft og timianblade.
Rør rundt og krydr med salt og peber.
Serveres og pyntes med lidt grønt eller lidt reven citronskal.

Udskriv opskrift