4 personer

DET SKAL DU BRUGE

16 stk. danske svinekæber, afpudsede fra Dalgaards slagter
Lidt vindruekerneolie
4 løg
2 gulerødder
1 stk. hel selleri
1 spsk. tomatpuré
1 bdt. timian
2 Royal Stout øl
Kalvefond ca. 2 dl. eller 2 terninger
20 stk. store bananskalotteløg
Salt
Peber

SÅDAN GØR DU

Kæberne brunes godt i en dyb gryde med vindruekerneolie. Skær nu løg, gulerødder og selleri ud. Løgene i tynde skiver og gulerødder og selleri i små tern. Kom tomatpuré og lidt frisk timian op til svinekæberne i gryden sammen med de fintskårne grøntsager. Herefter hælder du øl over og tilsætter kalvefond. Kom låg på gryden, og lad retten simre i cirka 1 ½ time.

Når du skal lave dine confiterede skalotteløg, starter du med at pille skallen af løgene og lægge dem i et ildfast fad. Giv dem lidt salt, peber, frisk timian og en god sjat vindrueker-neolie. Luk det ildfaste fad med folie og kom det i ovnen ved 160o i cirka 45 minutter. Anret svinekæberne i en dyb tallerken og læg de confiterede skalotteløg vilkårligt oven på. Vi anbefaler Royal Stout til retten.

Velbekomme!