Rødvinspocherede pærer

(4 personer)

Ingredienser

1 flaske rødvin
150 g sukker
3 spsk. flydende honning
Saft af 1 citron
1 hel kanelstang
1 vaniljestang, flækket på langs
1 stort stykke usprøjtet appelsinskal
1 hel nellike
1 sort peberkorn
4 faste pærer, skrællede, men hele

Sådan gør du

Kom vin, sukker, honning, citronsaft, kanelstang, vaniljestang, appelsinskal, nellike og peberkorn i en gryde eller sauterpande (pærerne skal kunne stå oprejst i gryden).
Varm lagen igennem ved lav varme – rør i den af og til, til sukkeret er opløst.
Sæt pærerne i vinblandingen, og lad dem simre uden låg, til pærerne er møre, 20-30 minutter (afhængigt af pærernes størrelse og modenhed).
Tag pærerne op og sæt dem i et fad.
Kog lagen ind til det halve.
Lagen afkøles og sis, før den hældes over pærerne.
Lad pærerne trække 3 timer og vend dem rundt af og til.
Pærerne serveres med flødeskum eller vaniljeis.

Udskriv opskrift