4 personer

DET SKAL DU BRUGE

2 stk gråand fra Dansk Gråand
Salt
Peber
100 g smør
800 g jordskokker
1 bladselleri
2 æbler
1 klase mørke vindruer uden sten
250 g græsk yoghurt
1 dl mayonnaise

SÅDAN GØR DU

Start med gråanden. Den skal have skåret halsen og rumpen væk, og det gør du nemmest med en brødkniv.
Skær ned gennem ryggen på undersiden af begge lår, når du skal fjerne rumpen. Når du skal fjerne halsen, skærer du en V-form ind gennem fronten på gråanden. Så er det sidste stykke ben let tage ud. Herefter krydrer du gråanden med groft kværnet peber og en god portion havsalt, som du gnubber ind i skindet hele vejen rundt.

Varm en stor gryde op med en god klat smør i, og start med at lægge gråanden med brystet nedad. De næste 3-4 minutter vender du anden hyppigt. Når anden er brunet godt af, tager du den forsigtigt op, og lader den hvile på et fad.

Halver de store af jordskokkerne, før du kommer dem op i gryden til fedtet fra anden med masser af havsalt. Når jordskokkerne er ristet af, lægger du igen anden op i gryden og kommer låg på. Stil nu gryden i en forvarmet ovn på 180 grader, og giv den 35-40 minutter.

Mens gråanden er i ovnen, laver du waldorfsalaten. Skær bladsellerien i strimler af 4-5 cm, og æblerne i skiver. Snit herefter æblerne, så de får samme form og længde som bladsellerierne. Del de stenfri vindruer i to, og kom det hele op i en stor skål. Dressingen til salaten laver du ved at røre drænet yoghurt og mayonnaise sammen. Rør dressingen sammen med æbler, bladselleri og vindruer, inden du til sidst smager til med salt og peber. Det er vigtigt, at du laver waldorfsalaten i sidste øjeblik, så den er frisk og sprød, når du serverer den. Tag nu gråanden ud og lad den hvile et kvarters tid under låg.
Anret jordskokkerne på en tallerken. Skær begge andelår fra, og placer dem forskudt ovenpå jordskokkerne. Læg til sidst lidt waldorfsalat ved siden af anretningen.

Velbekomme!