4 personer

DET SKAL DU BRUGE

1 knoldselleri
Salt
Fersk, irsk lammerack med ca. 8 ben
16 stk. forårsløg
Dalgaard olivenolie fra Daniel Letz
Peber
Ca. 1 dl Øllingegaard piskefløde
Ca. 75 g Øllingegaard smør

SÅDAN GØR DU

Skræl yderkanten af din knoldselleri med en skarp kniv, så der kun er det hvide tilbage. Skær herefter knoldsellerien i grove tern. Kom terningerne i en gryde med lidt salt, og lad dem koge i cirka 20 minutter.

Mens knoldsellerien koger, tager du din lammerack og snitter fedtlaget på oversiden i tern. På den måde undgår du, at kødet kryber sammen, når det kommer på panden. Læg din lammerack på den varme pande med fedtsiden nedad, og steg den i cirka 2-3 minutter.

Tag de friske forårsløg, skær den sidste halvdel af stilkene af, og flæk dem på langs, inden du krydrer dem med olivenolie, salt og peber. Steg dem 5 minutter på grillpanden ved siden af din lammerack.

Tag din lammerack af, skær den ud i koteletter, og læg dem tilbage på grillpanden. Koteletterne skal cirka have 2-3 minutter på hver side.

Når knoldsellerien har kogt færdig, hælder du vandet fra. Det er vigtigt, at de er helt møre, og det kan du tjekke ved at stikke i dem med en spids kniv – ligesom med nye kartofler. Herefter blender du knoldsellerien med lidt piskefløde, salt og peber. Giv blandingen en klat smør og blend videre til puréen er jævn og cremet.

Anret puréen midt på din tallerken, og læg et par lammekoteletter og et par grillede forårsløg over. Afslut med at hælde en spiseskefuld olivenolie over hele anretningen.

Velbekomme!