4 personer

DET SKAL DU BRUGE

4 stk. vagtler fra Les Charmilles
Dalgaards olivenolie fra Daniel Letz
4 sk. á 50 g foie gras fra Labeyrie
Salt
Peber
Et godt stænk af Meyers kirsebæreddike.
En håndfuld hasselnødder fra Urtekram
En god håndfuld friske hindbær
¼ bdt. estragon fra Gourmet Collection

SÅDAN GØR DU

Tag de 4 vagtler, og del dem med en brødkniv ned gennem ryggen. Du skal ikke skære dem helt igennem, men derimod ”brække den ud”, så siderne ligger spejlvendt overfor hinanden. Kom olivenolie på en varm pande, læg vagtlen med skindsiden nedad, og kom til sidst låg på.

Varm en ny pande op, mens du krydrer foie gras skiverne med salt og peber. Når den nye pande er rygende varm, lægger du foie gras’en på panden. De skal have cirka 45 sekunder på hver side.

Vend herefter vagtlen på den første pande. Giv den lidt salt og peber, og kom låget på igen. Hvis du tager en gaffel og prikker vagtlen inde ved benet, kan du se, om den er færdig. Hvis der kommer blod ud, skal den have længere tid.

Anret vagtlen midt på tallerkenen, og læg foie gras´en ovenpå.

Brug nu det tilbageværende fedt fra foie gras´en til at svitse hasselnødder og hindbær på panden. Tilsæt friskt estragon og et godt stænk kirsebæreddike. Kom til sidst saucen med hasselnødder, hindbær og estragon over anretningen med vagtel og foie gras.

Velbekomme!