4 personer

DET SKAL DU BRUGE

2 spsk olie
600 g vildtbov i tern fra Rævhede Naturprodukter
2 rødløg
250 g champignoner
400 g gulerødder
2 fed hvidløg
100 g røget bacon
½ bdt timian
2 dl rødvin
1 l kalvefond
4 store bagekartofler
100 g smør

SÅDAN GØR DU

Start med at komme lidt olie på en stor pande, og varm den godt op. Når panden er rygende, kommer du vildtboven på. Det er vigtigt, at kødet bliver brunet godt af og får en god stegeskorpe. Rør ikke for meget til at starte med, det køler nemlig panden af.

Skær rødløg, champignoner og gulerødder i grove tern, og snit hvidløget i helt tynde skiver. Når vildtboven er brunet godt af, tilsætter du det hele sammen med røget bacon og frisk timian. Lad det hele stå og få farve i 4-5 min., mens du jævnligt rører rundt. Herefter tilsætter du rødvinen og lader den koge helt ind. Når rødvinen er kogt ind, hælder du kalvefonden på panden og bringer det hele i kog. Kom låg på, og lad det simre ved lavt varme i 1 ½ times tid.

Til kartoffelpuréen starter du med at skralde bagekartoflerne og skære dem i grove tern. Kog dem i 25 – 30 minutter. Husk ikke at tilsætte salt, det forhindre kartoflerne i at koge helt ud. Hæld vandet fra kartoflerne, inden du tilsætter en stor klat smør og groft havsalt. Mos kartoflerne, og pisk dem forsigtigt sammen med et piskeris. Det er vigtigt, at du ikke pisker for længe, så bliver puréen for klistret.

Læg puréen på en stor tallerken, og anret vildtragouten ved siden af. Til sidst pynter du af med frisk timian friskkværnet sort peber.

Velbekomme!