Nøddepostej

Ingredienser

2 små porrer, skåret i små tern
2 gulerødder, i småbitte tern
250 g champignon, hakkede
1 spsk. timianblade
1-2 spsk. olivenolie
1 dl fløde
1 æble, finthakket
150 g hasselnødder, finthakkede
1½ dl ris, kogt efter anvisningen på posen og afkølede
2 store æg + 1 æg til pensling
1 rulle butterdej

Sådan gør du

Varm olien og steg porrer, gulerødder, champignoner og timian ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde og lad den koge ind.
Bland æble, nødder, ris og æg i grønsagsblandingen.
Rul den ene butterdejsdej ud på en plade med bagepapir.
Form postejen oven på dejen, og luk butterdejen på toppen.
Fold enderne op, og vend postejen om, så enderne ligger nederst.
Pensl postejen med sammenpisket æg, og bag den i en 175° varm ovn ca. 1 time, til den er gylden og gennembagt.

Udskriv opskrift