Lad os præsentere Dansk Wagyu fra Bondegaarden i Østrup
Dansk Wagyu
Vi har udsolgt, men får ny forsyning i uge 36.
Wagyu betyder ”japansk kødkvæg” og refererer til eksklusiv kvalitets oksekød, som stammer fra japanske kvægracer fra området omkring Kobe i Japan. Kødet er derfor kendt som Kobekød, men må kun kaldes Kobe, hvis det er opdrættet, slagtet og håndteret i Kobe.
Wagyu-kvæg er først kommet til Danmark for få år siden og i 2018 var der knap 200 Wagyu-køer i hele Danmark.
På Bondegaarden i Østrup har de lige nu 17 fritgående Wagyu-køer, som går ude hele året rundt.
Wagyu-kødets kvalitet er rig på smag, det er mørt og saftigt, hvis det tilberedes skånsomt.
Kødets fedtsammensætning er helt unik og spiller en stor rolle for oplevelsen af teksturen, smagen og duften af kødet.
Da kødet har en stor del umættet fedt, er smeltepunktet for fedtet meget lavt, og derfor anbefales det ikke at give for meget varme i længere tid.
TIPS & ANBEFALINGER:
- ”Keep et simple” – brug få, men gode råvarer
- Undgå stærke krydderier, da det nemt kan overdøve smagen af kødet
- Steg aldrig kødet over åben ild, brug en pande – gerne støbejern – eller en plade på grillen
- Brug en rygende varm pande/overflade og skru derefter ned for varmen
- Tørsteg kødet eller tilføj kun få dråber olie/smør og tilsæt det direkte på kødet inden stegning
- Hviletiden skal være den samme som stegetiden
- Bedre kød betyder ikke mere kød – Wagyu-kød har en intens smag, og derfor anbefales en steak/hakket bød på max 100-150 g/person
Vi starter med at kunne tilbyde hakket kød til en rigtig god hakkebøf.
Klik på billedet og se, hvordan vores køkkenchef, Daniel Fugl, anbefaler at stege en wagyu-hakkebøf.
Nu kan vi så også tilbyde masser af andre delikate udskæringer af det fantastisk møre & velsmagende kød – fx højreb, filet, ribeye, roastbeef & wagyu steaks.
Kom ind til slagteren og se vores udvalg af Dansk Wagyu – men vent ikke for længe, når der er udsolgt, er det slut for denne gang.
På gensyn i slagteren & Bon Appetite!