Juli / August

IS & TILBEHØR TIL IS
Sommeren er højsæson for is-spisning. Og du finder et kæmpe udvalg af is hos Dalgaard, det være sig flødeis, sorbet eller vegansk is.
Du vil møde is fra firmaer som: Hansens, Gio, Grom, Ben & Jerrys, Jacob & Jakob og Carte D´Or.
Fra Hansens finder du ispinde, isvafler, islagkager, sorbet og et utal af spændende og velsmagende flødeis i bægre med 725 ml. Tåler du ikke laktose, så er det rart at vide, at Hansens sorbetis er uden laktose. Du finder også flødeis uden laktose.
Hansen har desuden veganske ispinde enten ”Kokosiscreme med top af mango-is” eller ”Hasselnødde-iscreme dyppet i chokolade”.
I isskabene finder du også andre veganske is. Tre slags fremstillet på soja med smag af enten chokolade, vanilje eller hasselnød/nougat. Firmaet Naturli’ har veganske is fremstillet på havre med smag af enten lakrids eller kakao.

  Tilbehør til is:
 • Coulis af hinbær, passion eller mango
 • Saucer af jordbær, toffee, karamel eller chokolade
 • Brændte figner
 • Vaffelrør med fyld af enten chokolade, hasselnød eller cappucino
 • Marengs fra Flower & White, i æsker enten med Chokolade-marengs eller marengs i alle regnbues farver
 • Isvafler, fuglereder og marengsbunde
 • Stribede is-skåle i pap og servietter med iskage-motiver

Nu+cao – god for dig og god for miljøet
Nu+cao er raw, økologiske, veganske velsmagende chokolade-barer – og lad mig skrive det med det samme – de er stærkt vanedannende.
De indeholder heldigvis en lang række nærende ingredienser, så du kan sagtens nyde dem med god samvittighed.
De indeholder bl.a. kakao, der giver dig magnesium og jern, mineraler der indgår i kroppens energiproduktion - og flavonoider, der virker som antioxidanter. Barerne er sødet med kokosblomst-nektar, og indeholder intet raffineret sukker. De indeholder desuden hampefrø, der sammen med nektaren gør, at dit blodsukker ikke speedes og kommer på rutsjetur. Desuden giver hampefrø proteiner og flerumættede fedtstoffer, der begge giver mæthed.
Barerne er uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Nu+cacao er produceret ved under 42°, derfor kan de kaldes ’raw’.
Det er et ungt team i Dresden i Tyskland, der ud over at fremstille sunde velsmagende chokolade-barer, også tænker på miljø og bæredygtighed. For hver eneste chokoladebar, som de sælger, planter The Nu Company et træ. Desuden er emballagen plastfri.

  Hos Dalgaard finder du 3 varianter:
 • ’Macadamia Chai’ med macadamia-nødder og chai-krydderier
 • ’Cashew Vanilla’ med cashewnødder og vanilje
 • ’Coconut’ med kokosflager, mandler og kanel

SOMMER I GRØNTAFDELINGEN
Om sommeren bugner grøntafdelingen af sæsonens farverige bær, sødmefyldte frugter og sprøde grønsager.
Agurk kan købes hele året, men smager allerbedst om sommeren. Agurk kan anvendes i en salat som sprøde skiver eller som lange smalle bånd, skåret med en kartoffelskræller. En kold agurkesuppe er svalende på en varm sommerdag, og det er nemt selv at lave en agurkesalat til den grillede kylling, hotdogs og burgere.
Nye kartofler som bare skal gnubbes, koges og nydes med koldt smør og salt. Mere sommerligt bliver det ikke. Du kan naturligvis også anvende de kogte kartofler i en salat. Skal kartoflerne i en salat, så bland dem fx med tynde radiseskiver, små tomater og agurketern og vend det i en dressing af græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og krydderurter.
Tomater de solmodne der smager sødt og aromatisk – ja, de smager virkeligt af sol og sommer. Bland gerne de forskellige slags og sorter, så du får et flot farvespil og variation i smag og struktur. Tomater passer perfekt sammen med mozzarellaost, basilikum og olivenolie, eller de anvendes til salsa, i salater og pastaretter eller på rugbrød med purløg og mayonnaise.
Ærter er i sæson fra juni til september. De kan nydes lige fra bælgen eller serveres som kold ærtesuppe, i pastaretter, i omeletter eller sammen med burrata, mynte og radiser. Ærteskud er velsmagende, sprøde og søde, og ikke mindst dekorative med deres runde blade og fine slyngtråde.
Bær – naturens små farvestrålende sundhedsbomber er spækket med vitaminer, mineraler og plantestoffer, der alle styrker kroppens immunforsvar og forebygger livsstilssygdomme. Bær er alsidige og kan anvendes både i det søde og det salte køkken, i smoothies, på morgenmaden, i salater eller til kompot og desserter.
Brombær, blåbær og solbær er med deres intense farve meget rige på plantestoffet antocyanin, der især gavner hukommelsen og nervesystemet. Plantestofferne sænker også kroppens generelle inflammationsniveau og kan derved medvirker til at mindske ledsmerter og muskelømhed.
Kirsebær indeholder lige som de øvrige bær, C-vitaminer, et livsvigtigt vitamin, der styrker immunforsvaret, styrker dit bindevæv, holder huden elastisk og hjælper til bedre sårheling.
Hindbær indeholder, ud over hvad der er nævnt under de foregående bær, mange fibre, som er guf for fordøjelsen, holder kolesteroltallet nede og tager affaldsstoffer med ud af kroppen.
Ribs et klassisk nordisk bær der indeholder tanniner, der har vist sig at have anti-bakterielle egenskaber. Måske tanniner er bedst kendt i forbindelse med rødvin, da stoffet også findes i de røde druers skal.
Stikkelsbær findes som grønne eller røde, de grønne er lidt mere syrlige end de røde. Smagsmæssigt har de karakter af en syrlig sødme, der minder en anelse om kiwi. Stikkelsbær er, som de andre bær fyldt med C-vitaminer og fibre. Du kan anvende bærrene til tærter, kager, saft, marmelade, smoothies eller kompot. Stikkelsbær har, lige som solbær, et ret højt pektin-indhold, så stikkelsbær-marmelade tykner af sig selv uden tilsætning af ”tykningsmidler”.

BØGER & MAGASINER TIL SOMMERFERIE & AFSLAPNINGKøb en ordentlig stak blade og magasiner til inspiration og afslapning enten i hængekøjen, liggestolen på stranden eller i sofaen på en regnvejrsdag - eller køb en bog til inspiration for sommermad.

  Bøger:
 • ”Lykken er is” er den perfekte bibel for alle is-elskere, skrevet af Anne au Chocolat og Maja Ambeck Vase. Bogen indeholder 70 opskrifter på nemme og mere avancerede is.
 • ”Eventyrlige kager” af André Spange Nabulsi, en bog fyldt med historier, tanker og opskrifter. I Danmark vandt bogen guld ved The Gourmand World Cookbook Awards i kategorien “Best Dessert & Pastry book”.
 • ”På glas og Flasker” er en bog, der hjælper med at komme sommeren på glas og flasker. Forfatteren André Spange Nabulsi giver opskrifter på marmelade, syltetøj, sirup og pickles af sommerens bær, frugter, grønsager og krydderurter.
Magasiner– der er et stort udvalg, noget for enhver smag og interesse. Magasiner om fx historie, boligindretning, rejser, kunst, mad, kreativitet, drikkevarer og mode.
  Her nævnes blot et lille udvalg:
 • Skal du følge med i sommerens Tour de France, så er der netop magasiner om dette: Tour Magasinet ’19 og magasinet Tour de France
 • Cykelmagasinerne Cykel-motion, Cykelmagasinet og Cyclist
 • Til den rejselystne: Rejsemagasinet Vagabond eller Opdag Verdenen, der handler om friluftsliv og eventyr National Geographic History Magazine
 • Monocle Magazine, beretter om alt fra erhvervsliv og politik til design, mode og kultur
 • Magasinet Mindful Fitness, der nærmest er tykt som en mindre bog
 • Prana, til dig der interesserer sig for yoga og den spirituelle verden
 • Blade om mad:
 • Goodfood, Delicious, Mad & Bolig, Vegan Food & Living og Elle mat&vin
 • Magasiner om at hækle, strikke og sy (på dansk, engelsk og tysk)
 • Desuden blade til børnene,
 • fx Illustreret Videnskab Junior, Disney, Spiderman, Lego blade, Barbie-blade, Anders And og flere forskellige opgavehæfter.

Netop nu 2019

 • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00