Lad os præsentere en af vores dygtige lokale leverandører: ESROMGAARD

Esromgaard

– ligger midt i Kongernes Nordsjælland, omgivet af storslået natur. Det er Danmarks næstældste større landbrug og kan dateres tilbage til år 1151, hvor jorderne var klosterjord. Gården blev til Avlsgård under Esrum Kloster fra 1551 frem til 1852, hvor den blev solgt på auktion, og herefter har den haft skiftende ejere.
Gården drives i dag af Carl og Sindet Bruun, som er tredje generation af familien Bruun til at drive Esromgaard.

Så er det blevet tid til de lækre nyopgravede kartofler fra Esromgaard.

Hos Esromgaard dyrker de 3 kartoffelsorter:

  • Solist, som er den tidligste – den har vi nu!
    En gulkødet velsmagende rundovale knold. Sorten giver forholdsvis få, men meget ensformede knolde, som er velegnet til at vaske direkte fra marken.
  • Flavia, en fin gul, lang-oval knold med en meget stor smag. Det er også en sprød kartoffel med mange anvendelsesmuligheder – den kan både spises varm og bruges kold i salaten.
  • Linzer Delikatesse, en rigtig delikatesse kartoffel. Den er langoval, gulkødet og er af aspargestypen. Den er særdeles velsmagende og velegnet til at spise både med og uden skræl. Den tager sig flot ud på en tallerken og gør sig godt til sommerens lette retter.

Se i filmen til højre (sort skærm) hvordan kartoffelhøsten foregår:

Hos Esromgaard dyrker de 4 aspargessorter:

  • Gijnlim:
    Den grønne asparges er kendetegnet ved et rødligt hoved og en kraftig stengel med en lukket spids. Den har en dejlig aspargessmag og er yders populær
  • Cygnus:
    Denne sort producerer ensartede, tykke, glatte asparges af høj kvalitet, som med fordel kan nydes dampede med Hollandaise sauce. Cygnus er en foretrukken sort i Nordeuropa.
  • Xenolim:
    Det er Tysklands mest populære grønne asparges, og den er kendetegnet ved en fantastisk grøn farve på både stilk og hoved.
  • Tellems:
    denne sort kan bruges til at dyrke både grønne og hvide asparges. Den har nogle flotte ensartede stængler.

Så har vi også fået de fantastiske jordbær:

Jordbær har sat Esromgaard på landkortet. Om det skyldes jorden, dyrkningen eller solen er uvist, men de smager dejligt og de er meget stolte af dem.

På Esromgaard dyrker de rigtig mange forskellige sorter, så du kan få den friske smag af sol og sommer i hele jordbærsæsonen
– Uhm !!!