Bobotie

(4 – 6 pers)

Ingredienser

1 kg hakket okse- eller lammekød
2 løg
25 ml olie
2 skiver hvidt brød
Vand, kogende
500 g tørrede abrikoser
50 g rosiner eller sultanas
40 g mandelsplitter
1 spsk persille, hakket
250 ml *Bobotie Sauce
(Rainbow Cuisine®)
Salt
Peber
2 laurbærblade

Til toppen:
250 ml mælk
2 æg
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Hak løgene og steg dem i olie, indtil de er klare.

Tilsæt kødet og steg i 5 minutter.
Brødet udblødes i det varme vand indtil det kan moses let med en gaffel.

Kom løg og kød i en skål.
Bland det med brød, abrikoser, rosiner, mandelsplitter og hakket persille.

Tilsæt Bobotie saucen. Rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.

Hæld blandingen i et smurt ildfast fad.
Pres den flad og stik laurbærbladene i farsen.

Bag farsen i en forvarmet ovn ved 180°C i 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen.

Pisk mælk og æg sammen. Smag til med salt og peber.
Hæld massen over kødet, så det dækker.
Hæv temperaturen til 200°C og bag, indtil æggemassen er stivnet og overfladen er gylden (ca. 15 min).

Serveringsforslag

Serveres i fadet eller udskåret i passende portioner, med løse ris tilsat lidt gurkemeje og kanel, chutney, og
evt. cremefraiche eller en cremet yoghurt.

Tips

Farsen kan blandes og bages på forhånd.
Lige før servering hældes æggemassen over farsen og retten bages færdig samtidig med at risene koges.

Den tørrede frugt kan erstattes af andet frugt eller frugt chutney fra Rainbow Cuisine®.

Udskriv opskrift