Thai-porresuppe

(4 pers)

Ingredienser

1 fed hvidløg, hakket
2 stængler citrongræs, finthakkede
5 kaffir limeblade
2 store porre, I skiver (med noget af det grønne af hensyn til suppens farve), i skiver
2 store kartofler, skåret i grove tern
1-2 tsk. salt
1 tsk. kværnet peber
Ca. 3 dl vand
2½ dl kokosmælk
2 spsk. limesaft
1 tsk. sambal oelek
Olivenolie til stegning
Frisk koriander til drys

Fremgangsmåde

Varm olien i en gryde og steg hvidløg, citrongræs og limeblade ca. 1 minut.

Tilsæt porre, kartoffel, salt og peber og steg det ca. 3 minutter under omrøring, og uden at grønsagerne tager farve.

Hæld vand på, så det dækker og lad det hele simre ca. 15 minutter.

Tag kaffir limebladene op og blend suppen.

Varm suppen op, tilsæt kokosmælk og limesaft og smag til med salt, peber og sambal oelek.

Juster eventuelt konsistensen med lidt mere væske.

Anret suppen og drys med koriander.

Udskriv opskrift