Thai-kødboller i kokosmælk

(4 pers)

 

Ingredienser

Kødboller:
400 g hakket kalv og flæsk
1 løg, hakket
1 æg
2 spsk. mel
2 spsk. shoyu/sojasauce
1 tsk. sesamolie
½ rød chili, uden kerner og finthakket
Kværnet salt og peber

1 l. god grønsagsbouillon
1 løg, hakket
Lidt olivenolie
2-3 spsk. karry
1 dåse kokosmælk
2 spsk. maizena
1 bundt forårsløg, skåret i 2-3 cm skiver
150 g bambusskud
200 g babyspinat
Lidt frisk koriander til drys
En håndfuld cashewnødder, ristet let gyldne på en tør pande

Fremgangsmåde

Rør kødet sejt med salt og krydr med peber.
Tilsæt løg, æg, mel, sojasauce, olie og chili.
Rør farsen godt sammen og stil den i køleskab 30 minutter.
Kom grønsagsbouillonen i en gryde og bring den i kog.

Form farsen til kødboller, læg dem i bouillonen og lad dem simre ca. 8 minutter. tag kødbollerne op, si bouillonen og gem den.

Sauter løg i olie i en gryde.
Kom karry på og brænd den af.
Hæld bouillon og kokosmælk ved, og lad det simre 5 minutter.

Jævn med maizena og krydr med salt og peber.

Tilsæt kødboller og lad dem simre med nogle minutter.

Kom forårsløg, bambusskud og babyspinat i saucen og lad det simre med et par minutter.

Drys retten med koriander og cashewnødder og server den med ris.

Udskriv opskrift