Ovnbagt ørred m/ krydderurter

(4 personer)

Du skal bruge:

1 hel ørred, ca. 800 g
1 bundt dild
1 usprøjtet citron
3 dl syrnet fløde 9%, ylette eller lign.
2 fennikel

Tilbehør:
Kogte kartofler
1 bundt grønne asparges
Groft brød

Sådan gør du:

Kom peberfrugt, courgette, de halverede tomater (med skærefladen opad) og løg i et fad eller bradepande og vend det forsigtigt rundt med olivenolie og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i en 200° varm ovn 20 minutter.
Tag fadet ud og vend rundt i grønsagerne.
Fordel de 4 stykker laks i fadet sammen med blommetomaterne.
Krydr med salt og peber og dryp med lidt mere olie og dryp citronsaft over laksen.
Sæt fadet i ovnen igen 15-20 minutter til laks og grønsager er møre.
Server eventuelt retten med små, nye kartofler.Tænd ovnen på 200 grader.
Hak halvdelen af dilden.
Riv skallen af citronen.
Bland hakket dild og citronskal i den syrnede fløde eller lign., og smag til med salt og peber.
Skær fennikel i tynde skiver, og læg dem på midten af en bradepande med bagepapir.
Læg ørreden oven på fennikelen.
Skær 4-5 snit på overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene.
Krydr ørreden ovenpå og indeni med salt og peber.
Skær resten af citronen i skiver, og læg i bugen på ørreden sammen med resten af dilden.
Bag ørreden 25-30 min. i ovnen.
Servér ørreden med fennikel, kogte kartofler, dampede friske asparges, citrondressingen og godt brød.

Tip: I stedet for ørred kan du anvende 1 lille laks, f.eks. fra frost.

Energi:
Pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Protein: 30%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 21% (15 g)

Udskriv opskrift