Torsk med fennikel, brunet smør og sprøde løg

(4 personer)

Ingredienser:

4 stk. torsk (ca. 5 cm brede) uden ben, med skind
Salt
½ fennikel, skåret meget tyndt, helst på et mandolinjern
Et dryp citronsaft
Karse til pynt
Evt. lidt sprødstegte bacontern til drys

Sprøde løg
1 stort løg, skåret i skiver på ½ cm
1 dl mælk
Lidt hvedemel
Fritureolie

Brunet smør
100 g smør
1-2 spsk. hvidvin

Sådan gør du:

Fennikel: læg de tynde fennikelskiver i koldt vand med et dryp citronsaft og sæt den i køleskab til serveringen – kan sagtens gøres dagen før, så bliver fenniklen endnu mere sprød.
Løg:del løgskiverne i ringe og læg dem i mælken.
Varm 5 cm olie op i en gryde.
Dryp løgringene af for mælk, og vend dem i mel.
Ryst melet af og kom en håndfuld løg i olien.
Lad dem ligge i olien ca. ½ minut, til løgringene har fået farve.
Tag dem op med en hulske og læg løgringene på køkkenrulle.
Brunet smør:smelt smørret i en lille gryde, lad det koge op og bruse af ved medium varme, til det begynder at brune.
Pisk i smørret, når det begynder at brune.
Når smørret er lysebrunt og dufter af nødder er det færdigt.
Tag straks gryden af varmen og hæld hvidvin i for at stoppe kogningen.
Drys kødsiden på fiskestykkerne med lidt salt og læg stykkerne med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir.
15 minutter før serveringen sættes fisken i en 150° varm ovn og bager ca. 15 minutter.
Ved serveringen trækkes skindet af stykkerne.
Torsken anrettes med fennikel, sprøde løgringe og brunet smør og pyntes med karse.
Torsken kan også drysses med tern af sprødstegt bacon.

Udskriv opskrift