Brownie med karamel-nøddetop

Ingredienser:

150 g mørk chokolade, brækket i mindre bidder
150 g smør + 2 spsk. til formen
2½ dl sukker
1 spsk. vaniljesukker
3 æg
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ dl rasp til formen

Top
3 dl blandede nødder, fx pekannødder, mandler, usaltede pistacie
1 dl lys sirup
1 dl rørsukker
1 dl piskefløde
50 g smør

Sådan gør du:

Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, under piskning.
Tilsæt chokoladen og rør dejen jævn.
Tilsæt mel, bagepulver og salt og vend forsigtigt rundt.
Smør en lille aflang form (ca. 20 x 15 cm) med smør og drys med lidt rasp.
Hæld dejen i formen og bag kagen i en 175° varm ovn ca. 20 minutter.
Kagen må gerne være lidt fugtig i midten, når du prøver at stikke i den.
Top: Rist nødderne let gyldne på en tør pande og hak dem groft.
Kog sirup, sukker og fløde op og lad det simre ca. 5 minutter, til det tykner.
Dæmp varmen, tilsæt smørret og rør blandingen jævn.
Bland nødderne i og hæld blandingen over kagen.

Udskriv opskrift