Chokoladekage med chokolade-topping

(ca. 12 stk.)

Ingredienser:

5 æg
500 g sukker
125 g mel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør, smeltet
50 g valnødder, grofthakkede
50 g mørk chokolade, grofthakket

Topping
200 g flormelis, sigtet
75 g usaltet smør, stuetemperatur
30 g kakaopulver
150 g flødeost, fx Philadelphia, kold

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i en stor skål.
Tilsæt mel og kakao og pisk til det er godt blandet.
Hæld det smeltede smør i og bland det rundt.
Vend valnødder og mørk chokolade i til sidst.
Kom dejen i en lille bradepande (ca. 30 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en 175° varm ovn ca. 35 minutter.
Lad kagen køle i formen.

Topping:rør/vend flormelis, smør og kakao sammen med en ske (det støver lidt i starten).
Tag derpå en håndmikser og rør det sammen til det er blandet godt.
Tilsæt flødeosten og kør til det hele er godt blandet.
Fortsæt med at køre ca. 5 minutter og fordel toppingen på den afkølede kage.

Udskriv opskrift