Citronkage

Ingredienser:

125 g smør + lidt til formen
125 g sukker
4 store æg
185 g mandler, malet til mel
25 g blå birkes
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Saft og reven skal af 2 usprøjtede citroner

Sukker-citronsaft
1 dl citronsaft
100 g sukker

Sådan gør du:

Kør smør og sukker cremet i en foodprocessor.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Vend de øvrige ingredienser i og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden (20 cm i diameter) og bag kagen i en 180° varm ovn ca. 40 minutter.
Lad kagen køle lidt og prik overfladen mange gange med en strikkepind eller lignende.
Varm citronsaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst og fordel det over kagen – lidt ad gangen, så det fordeler sig ned i de små huller.
Server kagen med flødeskum.

Udskriv opskrift