Gulerodskage m/topping (nem)

Ingredienser:

175 g mandler, finthakkede
175 g gulerødder, groft revne
1 tsk. vaniljesukker
150 g rørsukker
4 store æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Ca. 1 dl solsikke- eller tidselolie + lidt til formen

Topping:
Kornene af ½ vaniljestang
50 g flormelis
250 g flødeost naturel (ikke light)
2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Bland mandler og gulerødder sammen i en stor skål.
Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en tyk æggesnaps i en anden skål.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i blandingen med mandler og gulerødder, og bland det godt.
Vend nu æggesnaps og melblanding forsigtigt sammen. Vend olie i, indtil dejen er ensartet.
Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og bag kagen i en 180° varm ovn ca. 35 minutter.
Lad kagen afkøle helt, før toppingen kommes på.
Topping:T mas vaniljekornene sammen med lidt af flormelissen med en kniv, så kornene skilles ad.
Pisk vaniljesukker, flormelis og flødeost sammen med en håndmikser – ikke for længe.
Kom citronsaft i, og fordel cremen over den afkølede kage.
Kagen smager allerbedst samme dag.

Udskriv opskrift