Boeuf Bourguignon

(6 personer)

Ingredienser:

800 g oksekød i tern
(f.eks. tykkam eller bov)
Det meste af en flaske rødvin (+ et glas til dig selv)
3 dl oksebouillon
1 løg, hakket
2 gulerødder, skåret i tern
2 stilke blegselleri, skåret i tynde skiver
5 fed hvidløg, hakket
3 laurbær blade
Timian
½ dåse tomatpuré
200 g bacon i tern
Mel
Smør/olie til bruning
Salt og peber
200 g små løg
200 g champignon

Sådan gør du:

Vend okseternene i en blanding af mel, salt og peber og brun det i en stor gryde evt. af flere omgange.
Okseternene tages op og bacon svitses.
Tilsæt herefter løg og hvidløg og svits et par minutter yderligere (tilsæt evt. en sjat olivenolie hvis nødvendigt).
Efter et par minutter tilsættes det hakkede løg, gulerødder og blegselleri.
Tilsæt herefter rødvin, bouillon og tomatpuré og bring retten i kog.
Hvis gryden er af den ildfaste slags (såsom Le Creuset), kommes den i ovnen ved 160 grader i 2 – 3 timer.
Hvis ikke, så lad retten simre på komfuret men husk at røre med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.
Tilsæt champignon, hele eller skåret i mindre stykker, og de små løg den sidste halve time. Smag til med salt og peber.

Udskriv opskrift