Bombay Karry

(4-6 pers)

Ingredienser:

1 kg oksetyksteg i strimler
1 spsk. olie
2 mellemstore hakkede løg
2 fed knust hvidløg
2 hakkede grønne chili
1 spsk. friskrevet ingefær
1 ½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
½-1 tsk chilipulver
1 tsk salt
400 gr. Hakkede dåsetomater
2 ½ dl kokosmælk
frisk koriander

Sådan gør du:

1/ Varm olien op i en stor gryde; kom løg i og steg dem ved mellemvarme under omrøring, til de lige er bløde.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje, spidskommen, koriander og chilipulver.
Rør det sammen til det lige er gennemvarmet.

2/ Tilsæt kødet og steg det ved høj varme, til kødet er godt dækket med krydderiblandingen og brunet over et hele.
Rør salt og tomater med væde i og lade det simre under låg i 10-15 min.

3/ Hæld kokosmælken i og rør rundt; lad det simre uden låg på i 5 min, indtil saucen er blevet tyk.
Server og pynt med koriander

Udskriv opskrift